Am întrebat-o pe o soră văduvă dacă nu se plictisește de mai bine de 15 ani, de când a rămas fără partenerul de viață, să fie singură toată ziua…
– „Nici vorbă!”, mi-a răspuns sora. „Am în cameră un TV cu 66 de canale deosebite! Le-am văzut pe toate anul acesta, iar acum le văd a doua oară. Sunt la canalul Ezechiel acum…
Am observat ca și slujitor că fiecare familie care a pus Biblia la loc de cinste, deși nu a fost ferită de încercări și probleme, a rămas lângă Dumnezeu. De asemenea, am observat că acolo unde Biblia a fost neglijată prin citire, a fost neglijată și prin trăire, iar mai devreme sau mai târziu a adus depărtarea de Dumnezeu a familiei respective.
„Biblia ar trebui să fie pâinea zilnică, nu prăjitura unei ocazii festive”, spunea Victor Hugo.
Nu poți să-L iubești pe Dumnezeu dacă nu păzești Cuvântul Său.
„Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele.” – Ioan 14:15
Iar pentru a păzi poruncile trebuie să cunoaștem poruncile.
Nu lăsa citirea Bibliei pentru patul de spital. Nici pentru când vine bacul și ai nevoie de ajutor la examene, iar astfel încerci să-L atragi pe Dumnezeu mai aproape recuperând în câteva zile ce nu ai făcut câțiva ani. Biblia nu este roata de rezervă a credinciosului, ci volanul vieții sale.
Deciziile noastre, biruințele sau eșecurile, idealurile și planurile noastre trebuie să fie strâns legate de Biblie. Nu poți să ignori Biblia și să ai o viață de biruință. Nu poți să nesocotești Cuvântul Domnului și să ajungi cu bine la linia de sosire unde se împart cununile pentru cei care au trăit o viață sfântă.
Sir Walter Scott, celebrul romancier englez, când era pe patul de moarte, a rugat pe ginerele său, Lockhart, să-i citească ceva din carte.
– „Din care carte?” a întrebat Lockhart, privind la cele 20.000 de volume care acopereau pereţii.
– „Nu există decât o singură carte: Biblia!” răspunse Scott.
Edmond Barke, mare om de stat englez și orator fără pereche, a declarat: „Toată viața mea am citit Biblia, dimineața, la prânz și seara. Obiceiul acesta mi-a fost de mare folos.”
W. Gladstone, om de stat englez, fost prim-ministru, în vreo patru rânduri scrie următoarele, în prefața unei ediții populare a Bibliei: „În singurătatea unei odăițe, în liniștea nopții, pe patul de suferință, în fața morții, pretutindeni Sfânta Scriptură stă alături de noi; cuvintele ei vindecă și alină, îndreaptă și îndrumă, întăresc și dau îndemn spre tot ce e bun.”
Azi e o nouă ocazie de a deschide Cartea. Deschide-o cu bucurie!